RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bergens-leilighet er ikke hytte

Sist oppdatert:
Bergenseren som ville definere en luksusleilighet i sentrum som hytte, tapte så det suste i retten.

- Hvorfor skal jeg reise ut av byen for å være på hytten, sier kunstsamler Reidar Osen til TV 2 Nyhetene.

Osen bor midt i Bergen sentrum, men like utenfor bykjernen har han en ekstra leilighet på det eksklusive Maaseskjæret. Bergenseren har hele tiden hevdet at den ekstra leiligheten er en hytte - og ikke en investeringseiendom.

WEB-TV:Se «hytta» her (abonnement)

En hytte koster betydlig mindre i skatt enn dersom eiendommen er en investering.

Men i Bergen tingrett ble det tap på alle fronter. Retten slår fast at leiligheten er en ren kapitalplassering med verdistigningspotensial. Osen må også betale saksomkostninger.

Osens påstand om at fiske av 6-700 kilo fisk fra verandaen viser at han bruker eiendommen som hytte - førte med andre ord ikke fram.

- Jeg er utsatt for en svak tingrettsdommer som ikke har turt å gå i mot et forvaltningsvedtak, sier Osen. Han understreker at han verken har leid ut leiligheten eller har hatt den for salg.

- Det er absurd. Folk har hytter for millioner av kroner på fjellet som de knapt bruker - uten at det blir kalt for investeringseiendommer.

Osen har ikke bestemt seg for om han vil anke dommen. Men han påpeker at han har tapt en lignende sak mot tollmyndighetene i tingretten før. Da vant han fram med en enstemmig dom i Høyesterett.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere