RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pyramidemillioner til Øye

Sist oppdatert:
Finansakrobaten Thomas Øye har tjent mange millioner kroner på aksjesalg i T5PC, ifølge sentrale kilder i pyramideselskapet. Øye selv nekter.

Se mer på TV 2 Nyhetene (abonnement)

Thomas Øye hadde en gang 100 millioner kroner i gjeld. I dag er han nesten gjeldfri. Sentrale kilder i The Five Percent Community sier til TV 2 Nyhetene at Øye har fått minst 15 millioner fra salg av aksjer.

- Vi oppfatter de kildene slik at det nok stemmer at det er en relasjon mellom Øye og transaksjoner foretatt med hensyn til aksjer i T5PC, sier advokat Olav Sylte, som representerer andre aksjonærer i selskapet.

Kjøpte Woldens aksjer
For et år siden ville ledelsen i selskapet få ut gründeren, den bedrageridømte Jim Wolden. Det skjedde ved at man kjøpte aksjene hans. Planen var at Øye i Dubai skulle selge disse aksjene til utlandet. Dette bekrefter Øye overfor TV 2.

- Jeg skulle hjelpe til å finne utenlandske investorer, det fikk jeg ikke til. Jeg har aldri solgt noen aksjer eller fått noen penger fra salg av aksjer i t5pc, sier Thomas Øye.

Men han klarte ikke å finne kjøpere. Kilder forteller at Øye da begynte å selge aksjer i Norge via stråmenn. Dette benekter Øye sterkt. Men han innrømmer at en person i T5PC har solgt aksjer for å hjelpe ham.

- Det ble stilt et antall aksjer til disposisjon for en person i selskapet, for å løse noen problemer for meg, sier han.

Skulle ikke selge
TV 2 har sett aksjesalgslistene i The Five Percent Community. Ifølge disse listene ble det solgt aksjer for mange titalls millioner kroner i løpet av desember og januar i fjor. Dette var en periode da ingen skulle selge aksjer i selskapet.

- Hvis det er riktig, så har jo det gått på bekostning av aksjonærer som har betalt inn penger ved at de har spydd ut i markedet aksjer der pengene har gått utenom selskapet sine kontoer, noe som både svekker troverdigheten til selskapet og som svekker den kapital som skulle ligge i selskapet, sier Sylte.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere