RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

150.000 i bot for Bernander

Sist oppdatert:
NRK-sjef John G. Bernander får 150.000 kroner i bot for å ha sendt et Brennpunkt-program om politiets etterforsningmetoder i NOKAS-saken.

Det melder NRK.

Til retten
Bernander selv sier han ikke vil vedta boten, og dermed havner saken i retten.

Kringkastingssjefen fikk forbud av Namsretten å sendte det omstridte Brennpunktprogrammet i oktober, fordi det ville utsett Christer Tromsdal for «overhengende livsfare», dersom det ble kjent at han var politiinformant.

Dermed vedtok Namsretten å stoppe Brennpunkt-programmet "Jakten på Nokas-pengene". Det falt ikke i god jord hos Bernander, og NRK-sjefen vedtok å likevel sende dokumentaren.

Sensur
Leder i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold støttet Bernanders avgjørelse.

- Jeg mener det var riktig å sende dokumentaren. Det er en relativ uvanlig beslutning å overprøve en namsrettslig kjennelse. Men så lenge kringkastningssjefen mener dette er en uakseptabel sensur, og han føler seg sikker på at det riktig og forsvarlig å gjøre det, så mener jeg det var riktig å sende det, sa Kokkvold til TV 2 Nettavisen i oktober.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere