RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

5,4 milliarder til kommunene

Sist oppdatert:
Stoltenberg-regjeringen bevilger 5,4 milliarder kroner til kommunesektoren. Samferdsel får to milliarder mer å rutte med.

De rødgrønne legger frem sin erklæring klokken fire. Den vil innholde 5,4 milliarder ekstra til kommunesektoren. Det er tre milliarder kroner mer i forhold til det Bondevik-regjeringen forslo i vår. Det er også satt av 250 milliioner kroner i regionale tilskudd for neste år.

I Senterpartiet er de svært fornøyde med at Åslaug Hagas løfte om 5,7 milliarder til kommensektoren er så godt som innfrid i regjeringserklæringen.

- Det er kjempebra. I mitt hjemmfylke vil det bety mye. For en liten kommune som Os i Hedemark betyr økningen fire millioner kroner mer neste år, sier Trygve N. Slagsvold Vedun, stortingsrepresentant for Senterpartiet på Hedemark.

- Det er en veldig viktig seier for Senterpartiet. Regionaltilskuddet gir veldig stor effekt for mange kommuner, fortsetter Slagsvold Vedun

Det legges også opp til å øke rammene til nasjonal transportplan med to milliarder kroner. En milliard kroner vil gå til vei, og en milliard til bane.

Dette får TV 2 Nettavisen opplyst fra sikre kilder.

TV 2 Nettavisen legger ut hele regjeringserklæringen klokken 16.00, følg pressekonferansen på TV 2 fra 15.55, eller se den på web-tv .

TV 2 Nettavisen legger ut hele regjeringserklæringen klokken 16.00, følg pressekonferansen på TV 2 fra 15.55, eller se den på web-tv .

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere