RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

5,4 milliarder til kommunene

Sist oppdatert:
Stoltenberg-regjeringen bevilger 5,4 milliarder kroner til kommunesektoren. Samferdsel får to milliarder mer å rutte med.

De rødgrønne legger frem sin erklæring klokken fire. Den vil innholde 5,4 milliarder ekstra til kommunesektoren. Det er tre milliarder kroner mer i forhold til det Bondevik-regjeringen forslo i vår. Det er også satt av 250 milliioner kroner i regionale tilskudd for neste år.

I Senterpartiet er de svært fornøyde med at Åslaug Hagas løfte om 5,7 milliarder til kommensektoren er så godt som innfrid i regjeringserklæringen.

- Det er kjempebra. I mitt hjemmfylke vil det bety mye. For en liten kommune som Os i Hedemark betyr økningen fire millioner kroner mer neste år, sier Trygve N. Slagsvold Vedun, stortingsrepresentant for Senterpartiet på Hedemark.

- Det er en veldig viktig seier for Senterpartiet. Regionaltilskuddet gir veldig stor effekt for mange kommuner, fortsetter Slagsvold Vedun

Det legges også opp til å øke rammene til nasjonal transportplan med to milliarder kroner. En milliard kroner vil gå til vei, og en milliard til bane.

Dette får TV 2 Nettavisen opplyst fra sikre kilder.

TV 2 Nettavisen legger ut hele regjeringserklæringen klokken 16.00, følg pressekonferansen på TV 2 fra 15.55, eller se den på web-tv .

TV 2 Nettavisen legger ut hele regjeringserklæringen klokken 16.00, følg pressekonferansen på TV 2 fra 15.55, eller se den på web-tv .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere