RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Illustrasjon (Scan-foto: Anders Knudsen)

Advarer mot billige matvarer

Du kan spare en del kroner på de billigste matvarene, men kvaliteten er ikke alltid like mye å skryte av. Produktene er ofte fulle av vann, fett, innmat og mel.

- Stadig hardere priskrig mellom matvarekjedene gjør varene billigere. Men samtidig har kvaliteten på en rekke produkter blitt langt dårligere, sier matekspert Nils Harald Moe til VG.

Moe mener folk flest er prisbevisste, men ikke særlig kvalitetsbevisste. Han råder kundene til å sjekke varedeklarasjonen. Da ser du hva du egentlig får for pengene.

Du bør for eksempel sjekke kjøttproduktene for fosfat, som gjør at produktene holder på væsken så vekten økes. Stoffet finnes ofte i bacon, skinke, spekemat og kylling. Når matvarene stekes, kan de skrumpe inn til halve størrelsen.

Også andre hjelpestoffer som protein, potetmel og melk bør du være oppmerksom på. Enkelte kjøttvarer inneholder nemlig svært mye hjelpestoffer og lite kjøtt. I tillegg har mange billigvarianter svært høy fettprosent.

Også når det gjelder bearbeidede fiskeprodukter bør du være på alerten. En del produkter inneholder bare halvparten fisk, mens resten er melk, potetmel og fett.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere