RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte 50 millioner på gylne fallskjermer

Coop Norden måtte i løpet av 2002 og 2003 ut med 50 millioner kroner i gylne fallskjermer. Omfanget av etterlønningskravene kom overraskende på de norske eierne.

Den største fallskjermen var det toppsjefen i Coop Norden som stakk av med. Svenske Roland Svensson fikk 22 millioner svenske kroner for 16 måneder i sjefsstolen. Det tilsvarer 1,3 millioner i månedslønn.

Også sjefen for Coop i Sverige, Andreas Falkenmark, fikk en pen sum med seg når han sluttet i 2003. Hele 16 millioner svenske kroner tok han med seg.

I tillegg mottok flere av de svenske topplederne mindre etterlønnsordninger, og de samlede fallskjermsutgiftene kom til slutt opp i over 50 millioner kroner.

Omfanget av etterlønningene kom overraskende på de norske eierne.

- I det hele tatt var det mye av det som kom til syne fra den svenske delen av Coop som ikke ble godt mottatt her i Norge hvor moderasjon har vært utpreget. Norske lønninger har jo ligget langt under lønningen i Sverige, og dette var ikke noe vi tok bølgen for akkurat, sier informasjonsdirektør Bjørn V. Kløvstad i Coop NKL.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere