RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA

Bush-seier om handelsavtale

Sist oppdatert:
George W. Bush har fått kongressens støtte til den omstridte frihandelsavtalen Cafta.

USAs president George W. Bush kunne notere seg en viktig politisk seier i går, da representantenes hus i den amerikanske kongressen stemte for den sentralamerikanske frihandelsavtalen Cafta. Dermed har USA tatt et stort skritt nærmere realiseringen av avtalen, skriver Klassekampen.

Avtalen innebærer kraftige kutt i subsidier og tollbarrierer mellom landene som deltar: USA, Costa Rica, El Salvador, Guatemale, Nicarague og Den dominikanske republikk.

Avtalen er omstridt i begge de amerikanske partiene. Tekstil- og sukkerindustrien og fagbevegelsen USA, samt småbrukerbevegelser i de sentralamerikanske landene, er blant dem som har protestert mot avtalen, som gikk gjennom i representantenes hus med to stemmers overvekt.

Samtidig er det liten fremgang i forhandlingene i Verdens Handelsorganisasjon i Genève. Observatører TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med, holder mulighetene åpne for at Cafta-seieren føre til overraskende vendinger også i WTO-i forhandlingene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere