RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Butikker kaster mat

Årlig kaster norske dagligvarebutikker mat for 230 millioner kroner. Spesielt frukt, grønt og bakevarer går i søppelbøtta.

Blant annet kastes det 6.700 tonn epler, 1.600 tonn tomater og 1.400 tonn brokkoli, ifølge tall fra Stiftelsen Østfoldforskning (STØ).

- I dagligvarehandelen er det frukt, grønt og bakevarer som står for det største svinnet, sier forskningsleder Ole Jørgen Hanssen ved STØ til VG.

Nå skal forskere fra STØ sammen med med Coop Norge finne ut hvorfor matbutikkene kaster frukt og grønnsaker. I tillegg skal de se på hva som kan gjøres for å minske maten som havner i søpla.

Prosjektet er satt i gang av landbruks- og matdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere