RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Celina avfeier kvinnejakt

Sist oppdatert:
Celina Midelfart mener hodejegerne bør lete etter ny Statoil-topp utenfor Norge. Å begrense søket til en kvinne blir feil, mener hun.

Styreleder Celina Midelfart i Midelfart & Co mener som Folketrygdfondets leder Tore Lindholt - at kjønn ikke er et relevant kvalifikasjonskriterium.

- Statoil må ha den beste lederen, uansett kjønn, opplyser Midlelfart til TV 2 Nettavisen, og synes dette bør gjelde både når det skal rekrutteres til lederstillinger og styrer.

Positivt med kvinner

Midelfart mener det er positivt med flere kvinner i både lederstillinger og styrer, slik at mangfoldet økes.

Men samtidig påpeker hun at enhver bedrift som ønsker å være konkurransedyktig bør søke blant alle kvalifiserte mennesker, samme hvilket kjønn de er av.

- Se til utlandet

I Statoils tilfelle synes Midelfart at argumentet om mangfold for å kvotere inn en kvinnelig leder blir litt halvhjertet, når det bare søkes etter en norsk kandidat. Hun råder hodejegerne å se til utlandet.

- En stor del av Statoils virksomhet og fremtidige vekstambisjoner er i utlandet. Derfor ville det være relevant å inkludere kandidater også utenfor Norges grenser i et slikt søk, mener Midelfart.

I sommer ertet Midelfart på seg mange da hun uttalte at det var unaturlig å ha 40 prosent kvinner i styrene. Hun har tidligere sagt at hun stiller seg kritisk til lovpålegging om kvotering av kvinner inn i styrene, fordi det begrenser eiernes mulighet til å utøve eierskap.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere