RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette spiser toppene

Sist oppdatert:
Onsdag kveld samles finanseliten, politikere og andre samfunnstopper til NHOs årsmiddag. Her er den spektakulære menyen.

Festmiddagen under NHOs årskonferanse er et av årets høydepunkter for norsk næringsliv. Her samles lederne fra det private næringsliv, politikere og andre samfunnstopper.

På deltakerlisten i år står blant annet statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre, Kjell Inge Røkke, Carl Bildt, Stein Erik Hagen, Petter A. Stordalen, Celina Middelfart og Jens Ulltveit-Moe.

Deltakerne på årets middag kan hygge seg med en spektakulær buffé med mat kun fra Nord-Norge. Middagen henger tett sammen med temaet for NHO-konferansen, nemlig Nordområdene. TV 2 Nettavisen fikk slippe inn på kjøkkenet for å se forberedelsene til festmiddagen som holdes på SAS-hotellet i Oslo.

Her kan du sjekke oppskriften til noen av høydepunktene:

Krøkebærmarinert småkveite med krøkebærsalsa
Kongekrabbe-salat med parmesan chips
Roastbiff av rein
Tørrfiskkrem
Mack-øl dampet blåskjell

Lenger ned i saken finner du hele menyen på kveldens buffé og bilder fra kjøkkenet i arbeidet med maten.

Oppskriftene kommer fra et prosjekt Reiselivsbedriftenes Landsforbund driver ved 40 Nord-Norske serveringsbedrifter. 11 kokker er kommet fra Nord-Norge for å trylle frem de nordnorske kokekunstene.

Sjefkokk Rune Harper gleder seg til å vise frem noe av det som finnes av mat i Nord-Norge.
Sjefkokk Rune Harper gleder seg til å vise frem noe av det som finnes av mat i Nord-Norge.

Prosjektet går under navnet «Arktisk Meny», og sjefkokk Rune Harper håper han kan imponere deltakerne på årets middag. Han har blant annet stor tro på at kongekrabbe vil slå an.

- Kongekrabbe er jo noe som alltid slår an. I till skal vi servere en tørrfisk-krem på en grillet potet, sier Harper til TV 2 Nettavisen

- Dette er jo veldig flott mat, men er det vanlig kost i Nord-Norge?

- Vi spise mye av det, men kanskje i enklere varianter, sier Harper.

I morgen kommer Harper på God morgen Norge på TV 2 for å vise frem hvordan du kan lage et nordnorsk festmåltid.

Her er kveldens buffé:

Smutthullet
Fersk torsk og rogn med små gulløye
Nordnorsk fiskesuppe med fiskeboller og gressløkolje
Bacalao
Fiskekaker med tangremulade med ovnsbakt løk

Kystlinja
Saltbakt minimandelpotet
Mackøldampet blåskjell
Speket uer med epletzatziki
Tørrfiskkrem på stekt gulløye
Saltfiskcarpaccio på toast med olivenolje og gressløkrømme
Portvinsgravet ørret
Marinerte torskekjaker med rødbetetarin
Krøkebærmarinert småkveite med krøkebærsalsa
Kongekrabbesalat med parmesan
Naturell kokt kongekrabbe
Fennikeldampet hjerteskjell
Varmrøykt altevannsrøye med granskudd
Rognfromasj
Assortert arktisk kaviar med løk og rømme

Finnmarksvidda
Roasbiff av rein med minimandel-potetsalat tilsmakt einebær
Tørka reinhjerter – skjæres og serveres naturell
Kald arktisk ”pizza” – polarbrød, kaldrøkte reinsdyrhjerter, Balsfjordost og soltørka tomater
Lettsalta reinsdyrstunge med sellerirotpure på Bardalsflatbrød

Yttersida
Tromsørull fra Yttersida med en sennepsmiks
Mydlandsskinke med salat av kålrot og sellerirot
Kjeleverpaté med sylta skogsopp og tyttebærsirup

Fangst
Granskuddkrydret elgsodd med boller
Barentsskinke med eple og agurksalat
Hvalchorizo med potetsalat spesial
Jægermixmarinerte røkte rypebryst

Landbruk
Bratwurst av lam fra Yttersida med nordnorsk potetmost og tomatiserte rotgrønnsaker
Prugelheiskinke finskjært - serveres med kongsgress og karvebakt gulløye

Desserter
Utvalgte nordnorske oster
Kjelost
Pomor ”panacotta” med ripsbærsaus
Krøkebærmousse med einebærkrydra epler
Multer med rømme og brunsukker i karamellkurv
Tyttebærkake
Hvit sjokoladekake med multebærmousse

Her ser du bilder fra kjøkkenet under forberedelsene til kveldens middag:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere