RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Dørum avgjør toppjobb i Økokrim

Sist oppdatert:
Økokrim-topp Einar Høgetveit anbefaler Trond Eirik Schea som Erling Grimstads etterfølger i stillingen som assisterende Økokrim-sjef.

Grimstad forlater Økokrim 1.oktober, og skal starte for seg selv som rådgiver for næringsliv og offentlig sektor.

Førstestatsadvokat Schea er eneste søker til nestlederstillingen.

- Som leder for Økokrims verdipapirteam har Trond Eirik Schea opptrådt til min fulle tilfredshet, sier Einar Høgetveit til TV 2 Nettavisen.

Dersom Schea får jobben vil han ikke lenger være knyttet til verdipapirteamet, men avlaste Høgetveit i ledelsen av Økokrim.

Dørum avgjør

Om Schea får jobben avgjøres av regjeringen i statsråd, men i praksis tas beslutningen av justisdepartementet og justisminister Odd Einar Dørum. Det er ikke Riksadvokaten som avgjør dette, slik enkelte medier har meldt.

- Hvilke utfordringer jeg ser i stillingen vil jeg ikke uttale meg om før jeg eventuelt får jobben. Foreløpig ser jeg ikke utover min plass her i verdipapirteamet, sier Schea til TV 2 Nettavisen.

Mens Grimstad har 20 års fartstid i politiet, først som vanlig polititjenestemann med jusstudier på kveldstid, har Trond Eirik Schea en mer jus-teoretisk bakgrunn.

Jus-teoretiker

Schea har vært i Økokrim siden 1997, og ble utnevnt til fast førstestatsadvokat 1. januar 2001. Før den tid arbeidet han ved Universitetet i Oslo, ved Institutt for offentlig rett, og som politiadvokat i Trondheim.

Som leder for Økokrims verdipapirteam har Schea gått i retten med blant annet innside-sakene i Tomra, innsidesaken mot Nagell-Erichsen og senest i saken mot en tidligere sjef og en investor i Birdstep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere