RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB: Bedre bunnlinje

Endre Ragnes og EDB Business Partner leverer noe bedre resultat enn forventet, og overrasker markedet med IBM-oppkjøp.

EDB Business Partner hadde i tredje kvartal 2004 driftsinntekter på 1.018 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 100 millioner kroner.

51 millioner
Driftsinntektene økte 11 prosent sammenlignet med samme periode i 2003, justert for solgte og avviklede virksomheter, og driftsresultatet ble 23 prosent høyere enn i samme periode i 2003.

Resultat før skatt endte på 51 millioner kroner i tredje kvartal, noe bedre enn analytikernes forventing på 48 millioner, ifølge TDN Finans.

Konsernsjef i EDB, Endre Rangnes, melder at selskapet planlegger å vokse i nye markeder.

- I løpet av kvartalet har vi posisjonert oss sterkere for vekst i nye segmenter og markeder, ikke minst i Sverige og mot handel, industri og offentlig sektor i Norge, sier Rangnes.

Kjøper outsourcingsvirksomhet
Mest overraskende var likevel at EDB kjøper IBMs outsourcingsvirksomheter mot lokal forvaltning og mellomstore bedrifter, IBMs Infobank, EDI-tjenester, driftssentralen på Hamar og IBMs eierandel i Kommunedata AL.

Avtalen betyr at EDB overtar virksomhet fra IBM for en samlet sum av 468 millioner kroner, hvorav 60-70 millioner kroner er knyttet til overtagelse av eiendom og rundt 20 millioner i andre eiendeler.

Virksomheten EDB overtar har en årlig omsetning på om lag 500 millioner kroner, og omfatter kundekontrakter med inntil 5 års varighet.

Hele omsetningen vil i dagens struktur legges til forretningsområdet IT Drift, mens det i ny struktur for EDB fra 2005 vil bli en annen fordeling som selskapet senere vil redegjøre for.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere