RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ericsson-revisor nekter å skrive under

Sist oppdatert:
Den svenske mobilgiganten Ericsson etterforskes av Økokrim. Nå nekter selskapets revisor å skrive under revisorrapporten.

En av Ericssons sentrale revisorer, Carl-Eric Bohlin i revisjonsselskapet Øhrlings PricewaterhouseCoopers, nekter å sette sitt navn på revisjonsberetningen. I stedet har Bohlin gått til det uvanlige skritt å la sin kollaga Jeanette Skoglund fra samme firma skrive under.

Etterforskes

Årsaken skal være en pågående etterforskning i regi av svenske økokrim-myndigheter. Økokrim mener Ericsson vanskeliggjør skattemyndighetenes undersøkelse av utbetalinger selskapet gjorde i 1998 og 1999. Det er avisen Dagens Nyheter som skriver dette.

Bohlin har oppgitt ”personlige årsaker" til at han ikke signerer selv, men sier likevel dette til Dagens Nyheter:

- Jeg kan bekrefte at etterforskerne har vært i kontakt med meg og at det er en av årsakene til min beslutning, sier Bohlin til Dagens Nyheter.

Bohlin har vært revisor i Ericsson i 14 år.

Holder hemmelig

Etterforskningen gjelder vel tre milliarder kroner som Ericsson betalte til såkalte handelsagenter i forbindelse med ordre på telekommunikasjonssystemer i 1998 og 1999.

Ericsson har nektet å redegjøre for hvor deler av disse pengene har gått. Økokrim mener Ericsson vanskeliggjør skattemyndighetenes kontroll av selskapet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere