RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
norges lover
norges lover

Ernst & Young granskes

Kredittilsynet gransker nå tre statsautoriserte revisorer i Ernst & Young for brudd på revisorloven i forbindelse med regnskapene til selskapet Norex Group.

Ernst & Young påpekte gjentatte ganger lovbrudd, vedvarende problemer og liten kontroll fra ledelsen i Norex Group- Likevel godkjente revisor regnskapene så godt som uten forbehold i perioden 1998-2000, skriver Dagens Næringsliv.

I et fire siders langt brev som avisen har fått tilgang til, ber Kredittilsynet revisorene Kjell-Erik Endresen, Gustav Eriksen og Bengt Eriksen om å kommentere en rekke forhold knyttet til sitt arbeid for Norex Group i årene 1998-2002.

- Dette gjør vi i konkurser der vi finner det er naturlig å se på revisors rolle, sier avdelingsdirektør Anne Merethe Bellamy i Kredittilsynet.

Kredittilsynet ber i denne sammenheng om revisors kommentar til at vesentlige forhold som tas opp gjentatte ganger i nummererte brev, allikevel ikke presiseres i revisjonsberetningen for det enkelte år, heter det i tilsynets brev til de tre.

Norex-konkursen var en av norgeshistoriens største konkurser da selskapet gikk over ende i desember 2002. Gjelden var kommet opp i 885 millioner kroner og bostyrer Ståle Sommernes har bedt Økokrim om å etterforske konkursen.

Ernst & Young var ansvarlig revisor for Norex Group fra 1998 og frem til selskapet gikk over ende.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere