RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ex-direktør utlevert fra Frankrike

Sist oppdatert:
Den tidligere direktøren og gründer av Pickupcat Dag Aavitsland er utlevert fra Frankrike etter begjæring fra Økokrim.

Aavitsland kommer til Norge seks år etter at saken mot ham begynte å rulles opp. I 1999 anmeldte Kredittilsynet Aavitsland til Økokrim, og etterforskningen endte med tiltalte i 2002. Men tiltalen ble aldri forkynt, siden Aavitsland i mellomtiden hadde emigrert til Frankrike, skriver Dagens Næringsliv.

Pickupcat var et av de heteste investeringsobjektene i det unoterte aksjemarkedet på slutten av 90-tallet. Selskapet hadde planer for et helt nytt skipskonsept, men dette ble aldri realisert.

Bakgrunnen for tiltalen mot Aavitsland, er at han i 1998 sendte melding til selskapets aksjonæærer om at selskapet hadde undertegnet en avtale som ville gi selskapet betydelige lisensinntekter de kommende årene. I tillegg varslet Aavitsland om at selskapet hadde fått inn nye hardt tiltrengte penger. Ingen av delene viste seg å være riktig.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere