RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke fritak fra el-avgift

Sist oppdatert:
EFTA godtar ikke at deler av norsk industri skal få fritak fra el-avgiften.

EFTA-domstolen har nå avsagt dom i saken om fritaket for el-avgift til industrien. I dommen konkluderes det med at det tidligere fritaket i el-avgiften for deler av industrien er å anse som ulovlig statsstøtte og at denne støtten skal tilbakebetales, heter det i en pressemelding fra Finansdepartementet.

De vil nå fortsette prosessen med å kreve den tildelte støtten tilbake fra industrien.

De to spørsmål domstolen skulle ta stilling til er om det tidligere fritaket fra el-avgift for elektrisitet brukt i produksjonsprosessen i industrien anses som statsstøtte etter EØS avtalen. Det andre spørsmålet var om det var rettslig grunnlag for å pålegge Norge å kreve denne støtten tilbakebetalt.

- Premissene må nå studeres nærmere for å se på hvordan domstolen har løst disse spørsmålene, heter det i pressemeldingen fra Finansdepartementet.

Prosessindustriens Landsforbund (PIL) uttrykker skuffelse over dommen, men tar den til etterretning. De peker på at EFTA-domstolen ikke khar tatt stilling til gjennomføringen av tilbakebetalingskravet utover det som er gitt i ESAs vedtak fra juni i fjor.

- Det er således opp til norske myndigheter å presentere forslag for hvordan man skal forholde seg til kravet, konkluderer PIL.

Se dommen på EFTA-domstolens hjemmeside.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere