RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertallet tror på rentehopp

Sist oppdatert:
Ni av elleve økonomer mener sentralbanksjef Svein Gjedrem vil skru opp renten neste uke, til tross for rentekutt i Sverige.

Etter at den svenske Riksbanken senket styringsrenten hos søta bror med 0,50 prosentpoeng, til 1,50 prosent, økte usikkerheten rundt Norges Banks neste rentetrekk.

Nylig ble det også kjent at medlemmer i den britiske sentralbanken ved sist rentemøte stemte for rentekutt. Det er første gang siden 2003 at styret har vært uenige. Det spekuleres i tillegg i om den europeiske sentralbanken vil senke renten i nærmeste fremtid.

Men likevel tror altså de aller fleste makroøkonomene at sentralbanksjef Svein Gjedrem vil heve styringsrenten i Norge med 0,25 prosentpoeng neste torsdag, ifølge en spørreundersøkelse TDN Finans har gjennomført.

Det er bare Nordea Markets og Terra Securities som spår at styringsrenten fortsatt vil ligge på 1,75 prosent.

Ved utgangen av året ser de fleste for seg at styringsrenten vil ligge på 2,50 prosent. Terra Securities har det laveste anslaget på 1,75 prosent, mens Pareto Securities opererer med en prognose på 2,75 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere