RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre ledige innen it

Sist oppdatert:
Arbeidsledigheten innen IKT-yrkene er i en nedadgående trend, men er fortsatt relativt høy. - Vi venter fremdeles på at arbeidsmarkedet innen IKT-bransjen virkelig skal ta av, sier Arve Aasmundseth i bransjeorganisasjonen Abelia.

Torsdag la Aetat frem tall for arbeidsledigheten i november, som viste at ledigheten generelt er på vei ned. I oktober lå raten på 3,7 prosent, mens det i forrige måned var 3,5 prosent av befolkningen som var arbeidsledige.

Tallene viser at arbeidsledigheten i IKT-yrkene ligger på 3,5 prosent.

- Det positive er at ledigheten fortsetter å gå ned. Etter at omslaget kom i april, har det vært færre arbeidsløse innen IKT-yrkene, sammenliknet med tilsvarende måned i 2003. Denne trenden ser ut til å fortsette, sier Aasmundseth i Abelia i en pressemelding fredag.

Aasmundseth og Abelia venter fortsatt på at sysselsettingen i IKT-bransjen skal ta av. Sektoren har vært preget av økonomisk bedring en god stund, men dette har foreløpig ikke gitt utslag i flere IKT-jobber. Nivået ligger omtrent på samme nivå som i november i fjor.

For syvende måned på rad er arbeidsledigheten lavere enn på samme tid året før. Ved utgangen av oktober var det 1.999 helt arbeidsledige innen IKT-yrkene, ned 198 personer fra samme måned i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere