RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håp om ny vår i New York

Sist oppdatert:
Tekno ledet an og dro alle hovedindeksene med seg i pluss mandag.

Aksjemarkedet i New York hadde balanseproblemer ved inngangen til det nye året, ettersom mange investorer benyttet den første uken til å sikre gevinster fra den opphetede stemningen inn mot jul og nyttår. Mandag bar bud om at markedet er på beina igjen med oppgang for både Dow Jones, Nasdaq og S&P 500.

Tekno-aksjene ledet an i morgentimene og fikk etter hvert følge av flere sektorer. Dow Jones fikk en knekk utover ettermiddagen, men krøp til pluss helt på tampen av handledagen.

- Nedgangen den første uken i 2005 kaller jeg en korreksjon. Nå har jeg håp om stabilisering - og kanskje endog en økning, sa Timothy Ghriskey i Solaris Asset Management til CNN mandag kveld norsk tid.

Andre aktører tror forventninger til resultater for fjerde kvartal, som snart legges frem, var med å lokke investorene tilbake etter gevinstsikringen i forrige uke. Den kan også borge for videre oppgang.

Nøkkeltall:

Dow Jones +17.07 (0.16%) til 10,621.03

S&P 500 +4.06 (0.34% ) til 1,190.25

Nasdaq +8.43 (0.40%) til 2,097.04

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere