RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de dyreste hotellene

Sist oppdatert:
Verdens dyreste hotellrom har Moskva, Roma og den indiske it-hovedstaden Bangalore.

I gjennomsnitt koster det for eksempel 1.900 kroner å bo på hotell i Moskva, som dermed topper prislisten. Det viser tall fra reisebyråkjeden BTI Nordic, melder NTB.

De europeiske hovedstedene dominerer 10-på-topp listen. Etter Moskva ligger Roma, Bangalore, Paris, New York, Milano, London, Geneve, Aten og Stockholm. Alle disse har snittpriser på mellom 1.900 og 1.500 per rom.

Markeds- og kommunikasjonssjef Simen A. Johannessen i BTI Nordic slår fast at ingen norske byer er i nærheten av verdenstoppen. I Oslo koster et hotellrom 953 kroner i døgnet, og er også dyrest i landet. Stavanger, Trondheim og Bergen følger på plassen etter.

Gjennomsnittsprisen for alle nasjonale markeder ligger på rundt 1.200 kroner,opp seks prosent fra først halvår 2004.

De største prisøkningene skjer i Øst-Europa, Midtøsten, Vest-Afrika og enkelte andre regioner av Afrika. Det antas at økningen skyldes mer internasjonal forretningsvirksomhet i disse områdene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere