RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro-gave ga full konto

To tidligere ansatte i Hydro har blitt mangemillionærer etter at selskapet GemVax ble solgt til danske Pharmexa. De to fikk nemlig selskapet gratis av sin tidligere arbeidsgiver.

Kreftvaksineprosjektet fikk de to gratis i 2001, etter at Hydro kvittet seg med alt som ikke var definert som kjernevirksomhet, skriver Dagens Næringsliv .

I utgangspunktet hadde oljegiganten investert 160 millioner kroner i GemVax. Tirsdag ble selskapet solgt for sannsynligvis mer enn 80 millioner kroner.

- Det er klart at dette er som et eventyr. Vi fikk prosjektet av Hydro. Men vi har nok direkte og indirekte bruke åtte-ti millioner kroner i året siden den gang, sier daglig leder Mona Møller i GemVax til Dagens Næringsliv.

Møller og medgründer Jon Amund Eriksen eier rundt 25 prosent av aksjene i GemVax, mens Radiumhospitalets stiftelse eier 35,2 prosent. I tillegg er det noen mindre aksjonærer.

Målet er at vaksinen skal komme på markedet i 2010.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere