RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økning for norsk kjøttproduksjon

I løpet av fjoråret ble det produsert 265.600 tonn kjøtt i fjor, en økning på 4.200 tonn sammenlignet med året før.

Den største økningen i kjøttmengde var kjøtt fra fjørfe og svin.

Det ble produsert 49.000 tonn fjørfekjøtt i 2003, en økning på 3.200 tonn, (7 prosent), fra 2002. Mengden svinekjøtt var i fjor på 106.000 tonn, en økning på 2.000 tonn (2 prosent) fra året før.

Andelen sauekjøtt gikk ned med 600 tonn i fjor til 24.400 tonn, mens produksjonen av storfekjøtt var om lag uendret på 85.300 tonn.

Av totalproduksjonen på 256.600 tonn utgjorde svinekjøtt 40 prosent, storfe 32 prosent, fjørfe 18 prosent og sau 9 prosent.

Alt kjøttet er kontrollert av den offentlige kjøttkontrollen. Produksjon av reinkjøtt er ikke med i oversikten.

(NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere