RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Microsoft og Google falt

Sist oppdatert:
Både Microsoft og Google falt i handel etter børs i USA, tross kraftig resultatvekst.

Investorene har de siste dagene straffet flere IT-selskaper hardt. Både Nokia og Yahoo tok svalestup etter å ha presentert sine siste kvartalstall denne uken.

I går, etter børs, var det Microsoft og nettkometen Google som forsøkte seg. Og tross solid resultatvekst, ble tallene dårlig mottatt, og aksjene falt i elektronisk handel etter børs.

Microsoft økte resultat etter skatt fra 2,7 til 3,7 milliarder dollar. Resultatet var i overkant av forventningen. Selskapet viser til sterkt salg av spillmaskinen Xbox og god etterspørsel etter serverprogramvare i bedriftsmarkedet. Driftsinntektene økte 9 prosent til 10,2 milliarder dollar, og det ble nok oppfattet som litt svakere enn ventet.

Aksjen falt 2 prosent etter børs.

Verre gikk det med Google, som falt 6 prosent etter børs. Men så er det også bakt inn skyhøye forventninger i Google-aksjen, som er tredoblet siden selskapet gikk på børs i fjor. Selskapet er verdsatt til 87 milliarder dollar, eller 570 milliarder kroner. Det er dobbelt så mye som Statoil, Norges mest verdifulle selskap.

Uansett reaksjoner i markedet: Googles resultatvekst er eksplosiv. Resultat etter skatt i andre kvartal ble 343 millioner dollar, opp fra 79 millioner samme kvartal i fjor. Driftsinntektene ble 890 millioner dollar, men mange i markedet hadde nok håpet på 900 millioner. Markedet likte heller ikke at selskapet understreket at tredje kvartal sesongmessig er svakt. Dette ble tolket som et forsøk på å dempe forventningene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere