RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk brød er utenlandsk

Sist oppdatert:
Hvert tredje velduftende brød som havner på norske frokostbord, er bakt utenfor Norges grenser.

I fjor ble det importert ferdige bakverk og halvstekte produkter for 1,3 milliarder kroner. Totalt selges det bakevarer over disk for 7,5 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Konsumet av bakevarer har gått opp de siste årene, men gevinsten har ikke tilfaltnorske bakere, sier Anders Vangen i Næringsmiddelbedriftenes Landsforening. De har registert at det blir færre årsverk i den norske bakerbransjen, og at norske bakere baker mindre enn før.

Samtidig er de norske bakerne blitt tvunget til å være mer kreative enn før på grunn av konkurransen. Ifølge Tommy Rød, som har etablert brødimportfirmaet Bakelink, har norske bakere vært for siderompa. Nå kommer de etter. Men når de ikke rekker å bake alt, leverer importørene produkter som øker vareutvalget.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere