RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk dom presser Telenor

Det russiske teleselskapet Alfacom kan få god drahjelp av en fersk dom i maktkampen med Telenor. De to selskapene har begge store eierandeler i Vimpelcom .

Alfacom og Telenor er de to største eierne i russiske Vimpelcom, og ifølge en aksjonæravtale må de være enige i alle viktige veivalg.

Men nå utfordrer Alfa Group til strid, til tross for avtalen. Selskapet krever både ekstraordinært styremøte og generalforsamling, for å avgjøre om Vimpelcom skal satse i Ukraina, skriver Aftenposten.

Telenor er allerede inne i landet, som majoritetseier i mobilselskapet Kyivstar. Den norske mobilgiganten ønsker naturlig nok ikke å konkurrere mot seg selv.

Tirsdag avsa imidlertid en lokal domstol i Russland en dom, der både vedtekter og aksjonæravtale mellom Telenor og AlfaGroup ble oppløst inntil en ny anke måtte vinne frem. Dermed får Alfacom mulighet til å presse gjennom et styrevedtak om Ukraina-satsing.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere