RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser 90 milliarder i Norge

Sist oppdatert:
Oljeselskapenes investeringslyst i Norge er større enn på mange år, og i 2005 ventes det investeringer på 88,5 milliarder kroner.

Årets anslag for oljeinvesteringer, inklusive rørledninger, ligger 26,4 milliarder kroner over tilsvarende anslag fra i fjor, viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Store utbyggingsprosjekter som Ormen Lange, Snøhvit og Kristin bidrar selvfølgelig sterkt til det svært høye investeringsnivået. I tillegg til disse prosjektene er det fem nye prosjekter på planleggingsstadet, som kan løfte investeringsnivået enda høyere. Men sannsynligvis vil disse ikke komme med full tyngde i år.

Investeringer i felt anslås i 2005 og bli på 53 milliarder kroner. Dette fordeler seg på 17,9 milliarder i nye felt, og 35,1 milliarder i eksisterende felt.

Samtidig med presentasjonen av investeringene for 2005, presenterer SSB også reviderte tall for investeringene i 2004. De samlede investeringene i olje- og gassvirksomheten endte i fjor på 71,1 milliarder kroner, 10,4 prosent høyere enn 2003.

Dessverre kom økningen ikke på investeringer i nye felt. De endelige investeringene i letevirksomhet endte på fire milliarder kroner, det laveste siden registreringen startet i 1984.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere