RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skeptisk til «gullkantet» SMS-avtale

Sist oppdatert:
- Si ja til å motta reklame på SMS, og du kan få inntekter opp mot 200.000 kroner årlig, lokker selskapet Smart SMS. Nå ber Forbrukerombudet om bevis.

Forbrukerombudet har bedt Smart SMS redegjøre for mulighetene til å vinne 200.000 kroner, slik det lokkes med i en vervekampanje.

I et brev til Smart SMS skriver ombudet at de er kritiske til hvordan konseptet markedsføres.

«Ut fra Forbrukerombudets tidligere erfaringer med liknende konsepter som det dere presenterer, stiller vi oss svært tvilende til om det er realistiske muligheter til å kunne oppnå en inntjening på 200.000 kroner i løpet av ett år, ved å bli medlem i Smart SMS», skriver ombudet i brevet.

Dersom du er interessert i tjenesten, melder du deg på via internett og sier ja til å motta reklame på telefonen. For hver reklamemelding du får, mottar du én krone. Du oppfordres til å verve nye medlemmer, og for hver melding disse mottar får du 25 øre.

Ombudet er kritisk til hvordan konseptet markedsføres, og påpeker at barn under 15 år må ha foreldrenes samtykke før de kan melde seg inn i Smart SMS.

Det nystartede selskapet skal allerede ha fått 15.000 medlemmer som følge av vervekampanjer den siste tiden. Gunder Johansen, som er en av eierne av Smart SMS, har tidligere benektet at selskapet driver med ulovlig spill. Det har ikke lykkes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med Johansen onsdag.

Smart SMS har fått frist til 10. september med å svare på brevet fra Forbrukerombudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere