RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Spår supergevinst for Røkke

Sist oppdatert:
Verdien av Kjell Inge Røkkes aksjepost i Aker Kværner kan stige med mer enn en halv milliard de neste tre månedene, ifølge tallknuserne i DnB Markets.

Aksjeanalytikerne i DnB Markets satser på at Kjell Inge Røkke & co. skal greie biffen i Aker Kværner. Etter år med motgang og pengeproblemer, ligger Aker Kværner nå an til å innkassere et pent overskudd i 2004.

Milliardoppdrag
Den siste tida har Aker Kværner sikret seg kontrakter for intet mindre enn ti milliarder kroner. Så seint som i dag offentliggjorde selskapet et oppdrag for det svenske skogkonsernet Stora Enso verdt over 800 millioner.

DnB Markets tror tendensen fortsetter, og anbefaler sine aksjekunder å kjøpe seg opp i Aker Kværner.

”Aker Kværner har hatt en meget positiv underliggende utvikling den siste tida”, konkluderer DnB Markets i en fersk analyse.

Tror Røkke blir ved sin lest
Meglerhuset frykter ikke lenger at det gjeldstyngede Røkke-systemet blir nødt til å selge seg ned, i hvert fall ikke på kort sikt.

”Den finansielle situasjonen til Røkke-systemet er fortsatt presset, men det ser ut til at salg av Aker Kværner-aksjer ikke er den del av den kortsiktige finansielle restruktureringen”, skriver DnB Markets i analysen.

Aker Kværner-aksjen går nå for rundt 110 kroner på Oslo Børs. I løpet av tre måneder kan kursen stige til 135 kroner, ifølge aksjeanalytikerne i DnB. Slår spådommen til, vil verdien av Kjell Inge Røkkes eierandel på like under 50 prosent stige med godt over en halv milliard kroner.

- Kjøp
I analysen fra DnB Markets går det også fram at meglerhuset har klokkertro på en fortsatt oppgang også for Norske Skog. I teknologisektoren holder DnB Markets en knapp på FAST, Tandberg og Telenor, mens i shipping-bransjen er det RCCL og Wilh. Wilhelmsen som rager høyest på DnBs liste over anbefalte aksjer.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere