RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Spekulerer på Hydro-oppkjøp

Sist oppdatert:
Hydro sitter på en fullmakt til et kjempestort tilbakekjøp av egne aksjer, men har ikke brukt en eneste kroner. Hvorfor?

I aksjemarkedet går spekulasjonene på om dette kan bety at Hydro-ledelsen planlegger nye oppkjøp.

Historisk har nemlig Hydro benyttet seg av disse fullmaktene innen få måneder etter at de er gitt, skriver Aftenposten.

I desember i fjor ga generalforsamlingen en ny, stor fullmakt. Hydro kan nå kjøpe tilbake aksjer, gitt dagens aksjekurser, for enda 5 milliarder kroner (inkludert sletting av statlige aksjer).

Bare én gang er ikke tilbakekjøpsfullmakten fullt utnyttet. Det skjedde i 2003. Da stoppet Hydro brått å kjøpe tilbake egne aksjer i slutten av august. I etterkant er forklaringen klar: Hydro måtte slutte å kjøpe fordi selskapet den høsten satt med innsideinformasjon. I november kom kjempenyheten om at gjødselsdivisjonen skulle skilles ut.

Flere i aksjemarkedet lurer på om årsaken til de manglende tilbakekjøpene i år har en parallell, at Hydro sysler med store planer slik at selskapet nå er i en innsideposisjon og ikke kan kjøpe aksjer.

- Det har vært et tema. Jeg har fått flere spørsmål om det. Men det kan være mange ulike grunner til at fullmakten ikke er benyttet til nå, sier Hydro-analytiker Lars Marius Furu i meglerhuset Fondsfinans.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere