RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt år for oljefondet

Sist oppdatert:
Etter et sterkt fjerde kvartal ga fjoråret en meget solid avkastning for oljefond-sjef Knut N. Kjær.

Oljefondet fikk en avkastning på rundt 8,5 prosent i fjor, etter at avkastningen i siste kvartal i fjor ble nesten like god som i de tre første til sammen. Det viser anslag Aftenposten har gjort.

Oppgangen mot slutten av året kom av en sterk utvikling i aksjemarkedene i fjerde kvartal, men fondets oppgang bremses av at bare rundt 40 prosent er plassert i aksjer. Resten er i rentepapirer, som svinger mindre enn aksjer i verdi.

Finansdepartementet legger til grunn en langsiktig årlig avkastning på 4 prosent etter fratrekk for inflasjon. Fjorårets resultat ligger godt over dette. Avkastningstallet er målt i utenlandsk valuta.

Oljefondet er nå på rundt 1000 milliarder kroner, eller rundt 220.000 kroner pr. innbygger i Norge. I tillegg til avkastningen fra investeringene i verdipapirer, blir fondet tilført store mengder nye oljepenger, anslagsvis drøyt 100 milliarder kroner i året.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere