RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper Notars selvskryt

Sist oppdatert:
Notar hevder i reklamekampanjer at de er best blant eiendomsmeglerne. Ikke bare i Norge, sannsynligvis i hele Skandinavia. Nå har Forbrukerombudet satt en stopper for selvskrytet.

Notar ble bedt av Forbrukerombudet om å dokumentere påstandene som fremsettes i flere av meglerkjedens reklamekampanjer.

I en rekke reklamekampanjer gjennom de siste månedene har meglerkjeden gjort det klart at de har et særdeles godt selvbilde. ”Bergens beste eiendomsmegler”, ”absolutt best i hele Nord-Norge”, og sågar ”sannsynligvis også den beste eiendomsmegleren i hele Skandinavia” har kjeden slått fast.

Stopper kampanjen
Nå har Forbrukerombudet slått fast at påstandene ikke lar seg dokumentere. Notar har selv gått med på å stoppe videre bruk av kampanjene.

- Når Notar nå har varslet at de stanser videre bruk av disse påstandene medfører dette at saken er avsluttet fra vår side, sier informasjonssjef i Forbrukerombudet, Per Øivind Nielsen, til TV 2 Nettavisen.

- Vi venter imidlertid at Notar har rutiner som sikrer at det ikke blir benyttet udokumenterte påstander i markedsføringen i fremtiden, sier Nielsen videre.

Erkjenner feilen
Notar erkjenner feilen, og at de ikke kan dokumentere de påstandene som ble fremsatt i kampanjen.

- Dette var en lokal aktivitet, som var gjort uten den kvalitetssikringen som skal gjøres. Dermed ble det sendt ut uten at vi fikk stoppet det, sier informasjonssjef i Notar Eiendom, Eivind Rodem, til TV 2 Nettavisen.

Notar risikerte forbudsvedtak mot kampanjen, samt et tvangsgebyr hvis de ikke etterkom Forbrukerombudets krav.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere