RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NHST/Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

Tapte to millioner per måned

Sist oppdatert:
Tøffe tider for Dagens Næringsliv-eier NHST Media Group.

Konsernets omsetning ble i første kvartal redusert med tre prosent til MNOK 392,3. Det opplyser NHST i en pressemelding tirsdag.

Driftsresultatet for kvartalet endte på minus 7,3 millioner kroner mot to millioner i pluss i fjor. Resultat før skatt endte på minus 5,3 millioner i første kvartal 2013 sammenlignet med pluss 1,3 millioner i første kvartal 2012.

Driftsresultat og EBITDA ble også redusert og endte på henholdsvis minus MNOK 7,3 og pluss MNOK 1,9.

Omsetningen i første kvartal var påvirket av at påskeuken i år kom i mars måned mot april i 2012. Kvartalet var også preget av en relativt svak start på året i annonsemarkedet.

Annonseinntektene falt 10 prosent i første kvartal sammenlignet med første kvartal i 2012, men annonsemarkedet tok seg noe opp utover i kvartalet.

Opplagsinntektene er opp seks prosent i kvartalet, men veksten var ikke tilstrekkelig til å kompensere for fallet i annonseinntekter. For hele 2012 var opplagsinntektene igjen større enn annonseinntektene og denne trenden fortsatte inn i første kvartal.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere