RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tredje frier utfordrer Schibsted

Et lavprofilert investeringsselskap har plutselig seilet opp som en tredje utfordrer i kampen om svenske TV 4, i tillegg til Bonnier og Schibsted-sjef Kjell Aamot.
Sist oppdatert:

Proventus Industrier AB kjøpte onsdag 15,1 prosent av aksjene i TV4 fra medieselskapet MTG, ifølge en pressemelding fredag morgen.

Prisen er 170 svenske kroner pr. aksje. Siste børskurs var 148,50 kroner.

14. desember kjøpte Schibsted seg opp i TV4 til kurs 150 kroner.

Dermed melder en ny aktør seg på i krigen om TV4, som til nå har vært utkjempet mellom norske Schibsted og svenske Bonnier. Sistnevnte har lenge dominert TV4. Nå har begge drøyt en fjerdedel av aksjene i selskapet, inkludert opsjoner.

I tillegg forsøker Schibsted å kjøpe opp finske Alma Media, som også er en stor eier i TV 4.

Proventus er investeringsselskapet til Robert Weil, som startet selskapet i 1980. Selskapet er blant annet hovedeier i Brio og har en egenkapital på rundt 3 milliarder kroner, ifølge meldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere