RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan Christian Grandre

Tromsdal ut i hundre

Sist oppdatert:
I en svært ordrik forklaring innrømmet finansakrobaten Christer Tromsdal (35) formalfeil i hopetall, men hevder han ikke kuttet svinger for å tjene penger.

Tromsdal la i vei i et rasende tempo da han inntok vitneboksen i Oslo tingrett onsdag morgen.

- Det er et hav av feil og mangler, det ser jeg når jeg blar i disse papirene. Det er mange rare feil, men ingen er gjort i vinnings hensikt. Dessverre har det gått litt fort i svingene, forklarte Christer Tromsdal.

Skaperglede

Han forklarte at han og tidligere forretningspartner Terje Lien (40) var fulle av pågangsmot og skaperglede de da bygget opp investeringsselskapet Aker Brygge Invest (ABI).

- Navnet var på den tiden vel pompøst, men det er lov å ha sine drømmer. Vi ville starte et investeringsselskap som skulle drive med oppstartsvirksomhet, sa Tromsdal.

Temposterk

Både aktor, dommerne og Tromsdals egen forsvarer prøvde å dra ned på tempoet for å forstå finansmannens fremstilling av forholdene rundt ABI.

- Beklager at det går litt fort, sa Tromsdal.

- Ja, vi var jo ikke med på denne transaksjonen, repliserte tingrettsdommer Kåre Røkkum.

- Det skal du være glad for! svarte Tromsdal med et smil.

Selvlært

Tromsdal fortalte at han har minimal utdannelse utover videregående skole.

- Jeg er selvlært innenfor salg- og markedsføring, og jeg har drevet med salg innenfor telecombransjen i 13 år.

Selskapet som senere ble omdøpt til Aker Brygge Invest (ABI) fikk Tromsdal og Lien kjøpt for 20.000 kroner, selvom årsresultetet viste 693.000 kroner i pluss.

Jukset

Økokrim mener å kunne bevise at Christer Tromsdal jukset med fakta om aksjer i barberhøvelselskapet Ruud & Rye. Resultatet ble at småsparere kjøpte Ruud & Rye-aksjer til overpris.

I tillegg er Tromsdal, og hans tidligere ABI-partner Terje Lien, tiltalt for grovt underslag av 25 millioner kroner fra Aker Brygge Invest (ABI).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere