RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Ervland

Tror børsen synker mer

Sist oppdatert:
Orion-analytikeren Stig Myrseth mener at børskorreksjonen kan vare lenger og bli dypere.

Analytiker Stig Myrseth i Orion Securities vil ikke utelukke at den siste tiden korreksjon kan bli mer langvarig.

- Siden oppgangen startet i 2003 har alle tilbakeslag på Oslo Børs vært både små og kortvarige, men den rådende korreksjonsfasen vil trolig bli mer langvarig og muligens dypere. Dette tilkjennegis av to forhold: For det første er vurderingen høyere nå. Dernest er temperaturen i verdensøkonomien avtakende, og dette er dårlig nytt for en konjunktursensitiv børs som den norske. Sett i lys av det forannevnte vil vi være tilbøyelige til å selge om Oslo Børs stiger kraftig i ukene fremover, skriver Orion i sin modellportefølje.

Myrseth & Co mener likevel at hvis oljeprisen holder seg høy, noe som er støttet av terminkurven, vil det være liten nedside på Oslo Børs.

- Dette tilkjennegis blant annet av at Hydro og Statoil handles til en P/E på henholdsvis 9,1 og 8,9 for inneværende år om dagens dollarkurs og terminpriser legges til grunn.

Orion tror at prispresset i den amerikanske økonomien vil vise seg å være et kortvarig fenomen, hvis ikke vil rentene måtte heves drastisk, noe som kan føre til skarpt fall i amerikanske boligpriser og en resesjon i verdensøkonomien.

Orion Securities
* Active 24

* Crew Gold Corporation

* Kitron

* Olav Thon Eiendomsselskap

* SuperOffice

* Scorpion Offshore

* Eastern Drilling

* Norse Energy

* Synnøve Finden

* Ganger Rolf

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere