RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på lavere ledighet

Sist oppdatert:
Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten arbeidsledigheten vil falle videre i 2005.

- Det er optimisme og fremtidstro i det norske arbeidsmarkedet. Vi forventer ytterligere økning i sysselsettingen og nedgang i ledigheten i 2005, sier Dagfinn Høybråten til Avisenes Nyhetsbyrå.

Høybråten mener utfordringen ligger i at ledigheten går mindre ned enn sysselsettingen vokser. Det vil si at flere kommer til i arbeidsmarkedet i gode tider.

- Den tregheten som ligger i å få ledigheten ned, kjenner vi fra andre land og opplever vi altså også i Norge, sier arbeids- og sosialministeren.

Regjeringen vil til neste år også sette inn et ekstra støt for å få folk som går på trygd ut i arbeid. Det er planlagt et prøveprosjekt i fylkene Troms, Sør-Trøndelag, Rogaland, Hedmark og Telemark, der uføretrygden brukes til lønnstilskudd for å prøve en arbeidssituasjon i tre år.

Ved utgangen av desember lå arbeidsledigheten i Norge på 3,6 prosent. Det er syv prosent færre enn i ssamme måned i 2003.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere