RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror staten selger Statoil

Sist oppdatert:
Det internasjonale meglerhuset Exane BNP Paribas tror regjeringen vil selge seg ytterligere ned i Statoil, og anbefaler derfor sine kunder å vente med å kjøpe aksjer.

Ved nyttår gikk statens sperreperiode for å selge Statoil-aksjer ut. Dermed er det nå fritt frem for et ytterligere statlig nedsalg av oljeaksjer. Aksjemarkedet tror det vil skje i løpet av våren, skriver Dagens Næringsliv.

I meglerhuset Exane BNP Paribas er de så sikre på regjeringens salgsambisjoner, at de anbefaler sine kunde å vente med å kjøpe Statoil-aksjer. I etterkant statens nedsalg i juli, tok det flere uker før kursen igjen løftet seg til nivået før salget. Store salg, som det staten gjorde i fjor sommer, svekker nesten alltid en aksje på kort sikt.

«En slik svakhet kan skape mulighet for å akkumulere aksjer i påvente av en påfølgende bedring,» skriver meglerhuset.

Også andre analytikere tror regjeringen i løpet av noen måneder vil gjennomføre et nytt nedsalg. Skjønt de norske meglerhusene tror «nedsalgsrabatten» allerede er priset inn i Statoil-aksjen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere