RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha landsdekkende sympatistreik

Sist oppdatert:
Deler av grasrota i Handel og Kontor mener en landsdekkende sympatistreik i hele LO må til for å finne en løsning på streiken til heismontørene.

I en pressemelding gir Bergen og Omland Handel og Kontor sin støtte til de streikende heismontørene. Streiken har nå vart i over fire måneder.

Bergen og Omland Handel og Kontor sier i pressemeldingen at det eneste som «nå kan tvinge NHO i kne er at LO utvider streiken ved å varsle sympatistreik innenfor hele NHO-området».

Ifølge lokalstyret til Handel og Kontor må fagbevegelsens samlede styrke benyttes for å vinne kravet om at norsk lønn skal gjelde i Norge.

I pressemeldingen advarer også styret regjeringen mot å gripe inn med tvungen lønnsnemnd.

- Dersom de gjør dette er det å anses som en provokasjon mot hele fagbevegelsen og et angrep på den frie forhandlingsretten, heter det i meldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere