RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil lokke turister med hjemmebrent

Sist oppdatert:
- Turister som vil ha en ekte smak av Trøndelag bør få servert heimbrent. Det mener konsernsjefen i Sparebank 1 Midt-Norge.

Konsernsjef Harald Lein i SpareBank 1 Midt-Norge mener hjemmebrenten må fram i lyset igjen. Den bør bli en trøndersk merkevare, og på sikt kan den bli et sterkt nisjeprodukt.

- I mange sammenhenger er heimbrent som en trøndersk nasjonaldrikk å regne. Jeg ser for meg at flere gårdbrukere kan gå sammen om produksjonen, akkurat som det satses på andre nisjeprodukter, sier Lein ifølge NRK.

Det var på Nord-Trøndelag Bondelags ledersamling på Snåsa mandag, at Lein kom med utspillet om å lære av italienerne, som har sin Grappa.

Ifølge banksjefen kan satsing på hjemmebrent bli løsningen for å sette Trønderlag på turistkartet.

- Det begynner å bli bra med nisjeproduksjon på produkter som oster, brødmat og kjøttvarer. Men vi har mer å hente. Nisjeproduksjon gjør oss uavhengig av de store volumprodusentene. Dessuten skaper dette utvikling i bygdene, mener Lein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere