Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050

100 myggstikk på én natt

Reisetips med annonselenker

Nå er Lisboa endelig på salg…

Oddsen med annonselenker

Wolverhampton i Premier League?

Sebastian Markota Bonsted (8) ble angrepet av utallige mygg.

8-åringen fra Askim ble utsatt for et angrep av verste sort da han nylig var på toukers familieferie i Kroatia. Tirsdag denne uken kom åtte år gamle Sebastian hjem fra familieferie i badebyen Omis. Med seg hjem hadde han et uønsket ferieminne: minst hundre myggstikk over hele kroppen.

Se bilder av myggangrepet nederst i artikkelen.

- Natt til tirsdag våknet guttungen min med sinnssykt mange myggstikk over hele kroppen. Jeg fikk sjokk, og da jeg telte myggstikkene på overkroppen og armene hans ga jeg meg etter å ha kommet til hundre, sier moren Renata Markota til Nettavisen.

Har du en god mygghistorie, eller noen gode mygg-foto? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Renata synes sønnen tar myggangrepet med godt humør.

- Han tar det utrolig bra, vi andre satt der og klagde over ett og to myggstikk, så kommer han med mange, sier hun. Det uheldige offeret er i god form, og har ikke fått bivirkninger av stikkene.

- Det klør bare litt, sier han til Nettavisen.

- Nå kommer myggen
Preben Ottesen, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttets avdeling for skadedyrkontroll, sier til Nettavisen at myggsesongen i Norge starter i disse dager, og varer ut august.

- Det er nærmest umulig å spå hvorvidt det vil klekkes små eller store mengder mygg i sommer, siden det avhenger av hvordan sommerværet blir, sier Ottesen.

Avdelingsdirektøren sier det er uhyre sjeldent at norske mygg bærer smitte.

- Drar man derimot utenlands har man hele kobbelet av malaria og andre virus, og da må man ta forholdsregler, sier han til Nettavisen.

Myggnett
Lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken i Oslo sier at myggstikk i seg selv ikke er farlige, men at myggen kan bære på sykdommer. Han anbefaler enkle forholdsregler mot myggangrep.

- Hvis man er i et rom med aircondition kommer myggen vanligvis ikke inn, og om natten bør man sove med et myggnett som er impregnert med permetrin. Om dagen kan man ha på seg myggavstøtende midler, sier Hasle til Nettavisen. Han understreker at myggmiddelet bør inneholde virkestoffet DEET.

Har du gode kjerringråd mot myggangrep? Del det med våre lesere under bildekarusellen.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus