Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(TV 2 Nyhetene)

- Jeg ble drapstruet

Promotion med annonselenker

13 ting du må ha i september

Oddsen med annonselenker

Bryter ut i latter av kompisens Godset-mobbing

Mannen som beskyldes for valgfusk i Drammen, Yousuf Gilani, sier han er truet på livet. Nå har han anmeldt navngitte personer.

Den populære politikeren ble drapstruet i forbindelse med årets kommunevalg. Han mener det pågår en svertekampanje fra minoritetsmiljøet i Drammen, som nå har endt opp med påstander om valgfusk.

Nå har Yousuf Gilani fått nok. Onsdag kveld anmeldte han flere navngitte personer i minoritetsmiljøet som han mener står bak det han omtaler som en «svertekampanje» mot ham.

Ifølge drammenseren startet kampanjen allerede før valget:

- Bilen min ble rippet opp under valgkampen. Folk i minoritetsmiljøet har oppfordret andre i miljøet om ikke å stemme på meg. Og jeg har blitt drapstruet, sier Yousuf Gilani til Nettavisen.

- Du har blitt truet på livet av noen som ikke ønsker deg i bystyret?

- Ja, jeg har fått trusler hjem til meg - per telefon. Jeg har blitt fortalt at jeg ikke skal drive valgkamp i minoritetsmiljøet. Det var klare advarsler om at jeg måtte passe meg, hvis ikke skulle det få fatale konsekvenser. Mine barn kunne miste faren sin, ble det sagt, forteller Gilani.

Valgfusk
Onsdag havnet Yousuf Gilani i riksmedienes søkelys – etter grove beskyldninger om valgfusk i hjembyen Drammen. En valgfunksjonær fra Høyre mener Gilani, som også jobbet som valgfunksjonær på valgdagen, ble med velgere inn i avlukket da de skulle stemme.

Samtidig har personer i rusmiljøet i Drammen hevdet at de ble tilbudt penger mot å stemme på Arbeiderpartiet. På en av stemmesedlene som skal ha blitt levert ut, skal Gilanis navn ha vært krysset av.

Gilani er valgt inn til sin tredje periode som Ap-representant i Drammen bystyre. Men ifølge den kjente politikeren i Drammen, var det mange som jobbet for at han ikke skulle gjenvelges. Gilani forteller Nettavisen om en skitten valgkamp, der han skal ha blitt truet på livet av folk som mislikte hans politiske engasjement.

Anmeldte navngitte personer
Den profilerte Ap-politikeren har selv minoritetsbakgrunn. Han har uttalt seg i en rekke kontroversielle saker i media, som tvangsekteskap og æresdrap.

Politiet i Drammen har startet etterforskning i forbindelse med påstandene om kjøp av stemmer. Valgstyret i Drammen kommune skal komme sammen i et ekstraordinært møte mandag ettermiddag for å ta stilling til om påstandene om valgfusk krever omvalg.

Selv er Gilani overbevist om at han vil bli frikjent for alle anklagene om valgfusk.

- Jeg er helt sikker på det, ja. Men hvis det trengs, så skal jeg engasjere privatetterforsker for å komme til bunns i saken. Jeg må finne ut hvem det var som delte ut disse stemmesedlene til de narkomane. Det er folk i minoritetsmiljøet i Drammen som står bak, det er jeg helt sikker på, sier Gilani.

Elsket og hatet
Påstandene om valgfusk slo ned som «en bombe», forteller Gilani.

- Jeg er en omstridt politiker - elsket av mange og hatet av mange. Men jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at dette var mulig. Mitt gode navn og rykte står på spill her.

- Men hvor er koblingen mellom minoritetsmiljøet og Høyre-politiker Terje Munkerud, som beskylder deg for valgfusk inne i selve stemmelokalet?

- Det er en Høyre-politiker som ønsker å slå politisk mynt på saken, ved å sverte Arbeiderpartiet, svarer Gilani.

- Munkerud fusket
Han går så langt som til å beskylde Terje Munkerud for valgfusk.

- Jeg observerte selv Munkerud gå inn i valgavlukket med fire nordmenn, hevder Gilani.

- Det du sier er at Munkerud selv bedrev valgfusk?

- Ja, jeg så til og med at han sto og viftet med en Høyre-stemmeseddel da han veiledet velgerne utenfor avlukket. Det hadde han ikke lov til, seddelen han veiledet med skulle ha vært blank, sier Gilani.

- Hvorfor innrapporterte du ikke dette?

- Jeg hadde tenkt til det, men det var et slikt kaos på valgdagen at det rett og slett bare forsvant for meg, svarer Gilani.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus