Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Her er skiføret best

Reisetips med annonselenker

Nytt hotell i Oslo for den urbane og moderne reisende

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

Kald helg i sørøst, mild i vest og nord – men hvor kan du gå på ski?

Stadig mer av Norge legges under et hvitt teppe, men teppet er ikke særlig tykt ennå. Nær kysten og i de største byene er det i hovedsak lite eller ingen snø.

Men skiene kan du likevel finne fram. For å ta Oslo-området først: Godt skiføre trenger ikke være mer enn en relativt kort biltur unna, selv om det bare er litt rim i byen.

Den beste kilden til oversikt over føret er Skiforeningens nettsider, og oversikten over alle løyper finner du her.

Oversikten viser blant annet at det er godt føre på Sollihøgda og i indre og nordlige deler av Nordmarka - og at det finnes kunstsnøløyper på flere golfbaner, blant annet i Oppegård. På nettsidene finner du tips om parkeringsplasser og føremelding.

Heller ikke trondheimsfolk trenger å reise langt for å kjenne den gode følelsen av snø under skiene. Skiklubben.no melder at føret er godt i preparerte spor i Bymarka. På Vestlandet er det derimot ikke snø ved de største byene.

Folk i Sør-Norge som kan reise litt lenger, finner snø i indre strøk og til fjells. Skiinfos oversikt viser at fem klassiske skisteder har et åpent løypenett på mer enn 100 kilometer:

Topp 5 på antall km åpne langrennsløyper
Gol-Golsfjellet: 264 km åpne løyper
Sjusjøen: 197 km åpne løyper
Gålå: 129 km åpne løyper
Beitostølen: 120 km åpne løyper
Ål: 104 km åpne løyper
Se hele lista på Skiinfo.

Sjekk snødybden
Nettsidene Senorge.no har egne sider for snø, og på disse kan du se hvor det sist har falt snø og hva snødybden er. På kartene på siden kan du zoome deg inn til akkurat de områdene du er interessert i å vite mer om.

Det finnes også et eget kart som heter «skiføre», men dette kartet er erfaringsmessig i overkant optimistisk tidlig i vintersesongen.

En relativt ny tjeneste for langrennsfolk er nettstedet Skisporet. Her kan du til enhver tid se når skispor blir oppkjørt i et stadig økende løypenett.

Været kan du sjekke før skituren på Nettavisens værsider.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus