Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
(Scanpix)

Bryter barnehageløftet

Promotion med annonselenker

Kjøp den perfekte farsdagsgaven

Oddsen med annonselenker

Norge kan stå for et mirakel

Kristin Halvorsen bryter sitt barnehageløfte med 3916 plasser.

Ved utgangen av 2007 har 248.000 barn plass i barnehage, mens 3916 står på venteliste. 90 prosent av kommunene har barnehageplass til alle som søkte ved hovedvedtaket, opplyser Kunnskapsdepartementet.

TV 2 Sumo: Se opptak fra når kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell forklarer seg her.

SV-leder Kristin Halvorsen sa i valgkampen før stortingsvalget i 2005 at hun ville gå hvis SV i regjeringen klarer å skape full barnehagedekning innen utgangen av 2007.

Se video. Artikkelen fortsetter under.

Verstingene
Den nye rapporten viser at Oslo, Bergen, Bærum, Sandnes og Ålesund har lengst ventelister. 77 prosent av alle barn som står på venteliste kommer fra disse kommunene.

Dette er alle Høyre-styrte kommuner, og for første gang går SV sterkt ut mot kommunene fordi de henger etter i barnehageutbyggingen. Nå har Solhjell sendt et brev til Høyre-leder Erna Solberg der han spør om Høyre har en plan for hvordan full barnehagedekning kan nås i disse kommunene.

Djupedals grep
3916 er et lavt tall for et land som har manglet barnehageplasser i årtier. Tidligere kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) tok et grep før han gikk av. Han definerte nemlig målet om full barnehagedekning slik: Alle som søker innen fristen for hovedopptaket våren 2007, skal få tilbud om en plass innen utgangen av året.

Det betyr at barn som ble født etter 31. august i fjor, ikke er med i hovedopptaket, og dermed heller ikke står i barnehagekø, med mindre de ønsker spesielt tilrettelagt plass for barn under ett år.

I Oslo ble for eksempel 2989 Oslo-barn født mellom 1. september 2006 og midnatt nyttårsaften.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus