Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
(TV 2)

- Ble beordret ned på gulvet

Promotion med annonselenker

Denne dingsen trenger alle kontor

Oddsen med annonselenker

André (18) fikk England-sjokk: - Jeg klarte ikke mer

Utenriksminister Jonas Gahr Støre opplevde det svært dramatisk da terroristene begynte å skyte.

Sju personer mistet livet, blant dem Dagbladet-journalist Casten Thomassen, etter angrepet mot Serena Hotel i Kabul mandag. I tillegg er en ansatt i Utenriksdepartementet hardt skadd. Utenriksminister Jonas Gahr Støre og en stor delegasjon fra Utenriksdepartementet (UD) var på hotellet da terroristene gikk til aksjon.

- Jeg hadde nettopp startet et møte med lederen for den afghanske menneskerettighetskommisjonen. Vi hørte eksplosjonene som gikk over til å bli skyting og flere eksplosjoner. Vi ble beordret ned på gulvet. Der lå vi mens dette pågikk, sier Støre til TV 2 Nyhetene.

UD-delegasjonen er sammen med fem, seks norske journalister evakuert, ifølge TV 2-reporter Fredrik Græsvik.

- Vi er nå ført i sikkerhet, sier Græsvik til TV 2 Nyhetene.

Hør intervjuet med Støre her:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

205402

Les også: Støres hotell i Kabul angrepet

Dramatisk
Støre innrømmer at han følte at situasjonen var svært dramatisk.

- Det er ikke mulig å ha opplevd dette uten at man har følt man har vært i en alvorlig situasjon, sier Støre.

Dagbladet-journalist Carsten Thomassen og en ansatt i UD ble hardt skadet etter angrepet. De to skal ha blitt skudd av en afghaner utkledd som politi da de kom ut av en heis. Thomassen døde senere av skadene på et tsjekkisk feltsykehus.

Alvorlig skadd

Hun fortalte tidligere mandag kveld om en anspent stemning i Dagbladet-bygget i Akersgata.

- De ansatte er sterkt preget av situasjonen, sier Aasheim.

TV 2-reporter Fredrik Græsvik var til stedet under angrepet. Hør hans dramatiske skildring her.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Besøker feltsykehuset
Angrepet mot hotellet, som er det stedet i Kabul nesten alle utenlandske diplomater og journalister bor når de er i Kabul, skjedde like før klokken 15 norsk tid. Fire terrorister stormet inn i hotellet. To av dem kastet granater mot vaktene på utsiden, og de klarte på den måten å komme seg inn.

Inne på hotellet skal en av terroristene ha utløst en selvmordsbombe, mens de tre andre som var utkledd som afghanske politifolk, skjøt rundt seg med automatvåpen mot hotellets gjester.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og UDs delegasjon er nå evakuert fra hotellet. Støre sier til TV 2 at det er de skadde som har stått i fokus i ettermiddag.

- Det er det vi tenker på nå. Vi har arbeidet så godt vi har kunnet for å hente ambulansehjelp til hotellet. Begge ble evakuert og fikk legehjelp, sier Støre, som mandag kveld besøker de skadde på feltsykehuset hvor de behandles.

Taliban tok skylden
Taliban har allerede påtatt seg skylden for angrepet mot hotellet. En talsmann for Taliban sier at en selvmordsbomber og tre militante opprørere angrep Serena-hotellet med granater og håndvåpen, melder nyhetsbyrået AP.

En Taliban-talsmann sier til Nettavisen at Jonas Gahr Støre og den norske delegasjonen ikke var målet for angrepet .

205298

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus