Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Dagbladet-journalist drept

Annonsebilag

Slik øker Google trivselen og produktiviteten på jobb

Oddsen med annonselenker

Norge kan stå for et mirakel

Carsten Thomassen (38) døde mandag kveld av skadene han fikk da han ble skutt i Kabul. - Han var en ener blant norske journalister, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Dagbladets utenriksreporter Carsten Thomassen døde mandag kveld av skadene han fikk under et angrep på luksushotellet Serena i Kabul, Afghanistan, melder Dagbladet.no.

Thomassen ble 38 år. Han etterlater seg samboer og to små barn.

Sjefredaktør Anne Aasheim har kalt de ansatte i Dagbladet inn til en minnestund klokka 09.30 i morgen.

Døde på operasjonsbordet
- Det er en helt forferdelig dag for oss, sier nyhetsredaktør Peter Raaum i Dagbladet til Nettavisen.

Han forteller at Thomassen døde på operasjonsbordet, etter skuddskadene han pådro seg.

- Han var en av de mest skattede journalistene i Dagbladet, sier en ordknapp nyhetsredaktør Raaum, tydelig preget av situasjonen.

Ytterligere seks personer mistet livet i angrepet, som også etterlot en norsk UD-ansatt hardt skadet.

- En ener blant journalister
Utenriksminister Jonas Gahr Støre og den norske delegasjonen bodde på hotellet, og måtte søke tilflukt i et bombesikkert rom i kjelleren etter bombeangrepet.

- Drapet på Carsten Thomassen er opprørende. Det er med dyp sorg jeg har mottatt budskapet om at Carstens liv ikke sto til å redde etter terrorangrepet mot Hotel Serena, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Carsten var en ener blant norske journalister. Han kombinerte solid journalistisk arbeid med integritet og store kunnskaper. Han har fulgt meg på mange reiser og han var inntil det siste fylt av sin gjerning som journalist. De som var sammen med Carsten i Kabul 14. januar er fylt av sorg og fortvilelse. Mine tanker går til hans nærmeste og alle hans venner og kolleger, sier utenriksminister Støre.

Les også: Støre beordret ned på gulvet

- Dette er først og fremst et enormt tap og en stor sorg for Carsten Thomassens nærmeste: en ung familie og hans øvrige pårørende. Samtidig viser det hvilken risiko journalister i krigssoner står overfor. Selv om det er like tungt når en soldat mister livet, er denne yrkesgruppen forberedt på dødens nærvær på en helt annet måte gjennom sin yrkesutdannelse, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund til Nettavisen.

Han tror ikke Thomassens dødsfall vil lede til færre norske journalister i krigssoner.

- Jeg tror neppe noen redaksjoner vil slutte å dekke situasjonen i Afghanistan eller Irak, men vi vil nok få en ny bevisstgjørelse. Vi er heldigvis en så liten nasjon at slike ting gjør et enormt inntrykk. Jeg misunner ingen redaktører som har journalister i krigssoner nå, sier Kokkvold.

Stoltenberg: - I stor sorg
Taliban har tatt på seg skylda for angrepet. Talsmann Zadihullah Mujahid sier til BBC at fire menn gikk til angrep på hotellet med kalasjnikov-maskinpistoler og granater.

En Taliban-talsmann sier til Nettavisen at Jonas Gahr Støre og den norske delegasjonen ikke var målet for angrepet.

En av angriperne skal ha sluppet inn på hotellet før sprengladningen gikk av. De andre angriperne skal ha unnsluppet. En av granatene gikk av på parkeringsplassen.

Statsminister Jens Stoltenberg kjente godt til Thomassen, og skriver i en pressemelding at han mottar dødsbudskapet med stor sorg.

- Jeg lærte Carsten Thomassen å kjenne som en dyktig journalist og et godt menneske gjennom mange års samarbeide. Mine tanker går til hans samboer, to barn og de andre pårørende, sier Stoltenberg.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus