Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Atmosfærens sammensetning

Shopping med annonselenker

Topp 10 høstjakker for herre akkurat nå

Oddsen med annonselenker

Skader og karantener i Tippeligaen

Sett fra verdensrommet er et bilde av Jorden i dag helt ulikt et bilde fra i går. På grunn av vanndamp i atmosfæren dannes skyer – aldri like fra en dag til en annen.

Hvor mye vanndamp luften inneholder, varierer fra under 0,1 % til 4 %. Tørr ørkenluft inneholder mindre fuktighet enn luften over havet, og i tillegg er det mer vanndamp nær jordoverflaten enn lengre oppe i luften.

Atmosfæren er en gasslomme rundt Jorden. Hvis vi ser bort fra vanndamp og forurensning, er luftblandingen inne i lommen ganske jevn, både rundt jorden og oppover. Mest er det av nitrogen – 78 %. Deretter kommer oksygen med 21 % og argon med 0,9 %. Karbondioksid bidrar med 0,03 %. I tillegg består luften av neon, helium, ozon, hydrogen og krypton.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus