Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Luksusyacht vekker oppsikt

Promotion med annonselenker

Dronen for proffe flygere

Oddsen med annonselenker

Teddy Sheringham snur skuta

Russisk milliardær la jomfruturen til Kristiansand.

Båtfolk i Kristiansand fikk seg en overraskelse torsdag formiddag, da den 120 meter lange luksusyachten la til kai i byen.

- Nå kommer en amerikansk ubåt!
En av de første som fikk øye på yachten, var Rolf Leo Waage Nilsen. Ved 10-tiden torsdag la han merke til noe stort komme inn over horisonten.

- Det var en helt vanvittig båt. I starten skjønte jeg ikke hva det var. Formen var helt merkelig, og jeg tenkte til meg selv «nå kommer en amerikansk ubåt». Jeg har aldri sett noe lignende, sier han til Nettavisen.

Waage Nilsen fulgte båten i kikkerten, og det var ikke før båten krysset forbi Oksøy fyr at han skjønte det dreide seg om en privat båt – ikke en atomdrevet ubåt.

- Det er det råeste jeg noen gang har sett. Jeg vet ikke hvem som eier den, men det må være en person med mye lommepenger, humrer Waage Nilsen til Nettavisen.

Russisk milliardær
Den 120 meter lange yachten eies, ifølge Fædrelandsvennen, av den russiske mangemilliardæren Andrei Melnichenko. I 2007 kom den russiske 35-åringen på 172. plass på Forbes Magazines liste over verdens rikeste personer, med en formue på 4.6 milliarder dollar.

Første stopp i Kristiansand
Helge Bjørn Horrisland, som er skipsagent i selskapet Air Consult, representerer skipet på land. Han forteller til Fædrelandsvennen at båten er registrert i Bermuda, og at yachten ble ferdigstilt forrige tirsdag fra verftet Howaldswerke i Kiel, Tyskland.

Kristiansand er den første havna skipet ankommer, sier han til Fædrelandsvennen.

Skipet, som rett og slett heter «A», er 120 meter lang, 31 meter høy og 19 meter bred. Vekta er 5959 tonn, og mannskapet teller 40 stykker.

- I Kristiansand skal skipet ta om bord mannskap, og fylle drivstoff, opplyser Horrisland, som ikke vil forteller hvem som eier skipet, eller hvor mye det er verdt, skriver avisa

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus