Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050

- Jeg var gal etter Dan

Promotion med annonselenker

Årets påskesalg er i gang: Dette sparer du penger på

Oddsen med annonselenker

Påskens TV-sendte fotballkamper

Gorgoroth-vokalist «Gaahl» sjokkerer igjen.

(iBergen.no) - Ja, vi hadde et nært forhold, innrømmer modellagent Dan De Vero om sjokkrocker «Gaahl» til iBergen.no.

Moteflørt
På scenen sammen med Gorgoroth er «Gaahl» definisjonen på svigermors mareritt.

Den langhårede, sinte mannen med liksminke skremmer vettet av foreldregenerasjonen, mens fans over hele verden elsker og ser opp til den skrekkinngytende maskuliniteten hans.

Sammen med modellagenten Dan De Vero viser han imidlertid atskillig mer feminine sider.

Den mørkkledte musikeren og den pelskledte modellagenten står sammen om kleskolleksjon «Wynjo», som lanseres i 2009.

Nære venner
De to mennene ble svært nære venner etter de møttes for halvannet år siden.

- Vi hadde leid inn modeller fra DXD Models til en musikkvideo vi skulle spille inn i Bergenshallen. Under innspillingen kom Dan plutselig inn og raste mot oss fordi en av modellene hadde blitt servert vin. Det var første gangen jeg møtte ham, forteller «Gaahl», eller Kristian Espedal som han egentlig heter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Sterke følelser
De Veros raseri ble imidlertid raskt snudd til varmere følelser.

- Kristian og jeg fikk et nært forhold, og han fortalte meg ofte at han hadde sterke følelser for meg, sier De Vero, mens Espedal drikker taust fra vinglasset.

- Opptatt av det vakre
Halvannet år senere svermer de ikke lenger, men partnere er de likevel. For takket være deres usannsynlige møte i 2006 har de slått hoder og lommebøker sammen for å skape noe så sjeldent som en helnorsk kleskolleksjon for kvinner.

Navnet «Wynjo» var det Espedal som har bestemt.

- Wynjo kommer av gammel norrønt og betyr lykke, eller mer presist søken etter lykke. Perfeksjon. Jeg har alltid vært opptatt av estetikk og det som er vakkert. Denne kolleksjonen får fram det elegante og feminine i kvinner, forklarer den blodferske moteinvestoren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forvirringens mester
- Dette er jo en sterk kontrast til din rolle som frontfigur i Gorgoroth, så hvordan reagerte de rundt deg på dette?

- De som kjenner meg som privatperson syntes ikke det var spesielt rart. Hva folk generelt sett tenker bryr jeg meg ikke om. Jeg kommer jo ikke til å forandre meg som person fordi det plutselig er noen kjoler ute i verden. Dessuten liker jeg å forvirre folk, sier Espedal og flirer.

Vil skape motehus
Klærne er designet av Sonja Wu og lanseres på en preview i Bergen i september. Inspirert av motemekkaet Paris håper De Vero og Espedal at de nå kan skape et motehus i Norge med flere designere på laget.

- Vi ønsker knytte til oss unge talenter og gi dem en mulighet til å designe for oss. Gjerne designerstudenter, for det er unge som skaper fashion. Det er altfor få i det norske næringslivet som satser på unge gründere og jeg er evig takknemlig til Kristian som hjelper meg med dette, sier De Vero.

Les flere nyheter på iBergen.no

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus