Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Lover momshjelp til The Gathering

Shopping med annonselenker

Denne tightsen har skapt et hysteri

Oddsen med annonselenker

US Open-dobbel med to servekanoner

Skattemyndighetene krever én momsmillion fra The Gathering. Nå lover fylkespolitikere hjelp til å betale regningen.

- Regjeringen sier ikke bare at dataspill er kultur, men det er kommet en hel stortingsmelding om det. Der nevnes The Gathering spesielt, som en arena hvor nye talenter kan møtes og utveksle ideer. Når momsvedtaket kommer rett etter en slik melding, virker det som om noen ikke har fulgt med i timen, sa kulturminister Trond Giske til NTB allerede for tre måneder siden.

Det har Skatteetaten valgt å gi en god dag i. De har gitt The Gathering frist til 8. august med å betale inn 988.536 momskroner.

Årsaken er at skattemyndighetene, stikk i strid med regjeringens oppfatning, mener The Gathering ikke kan kalle seg et kulturarrangement. Dermed er arrangementet, etter deres mening, momspliktig.

Skal hjelpes
Det får ikke bare kulturministeren til å riste oppgitt på hodet. Også fylkespolitikerne kommer nå på banen.

De lover å hjelpe The Gathering med å betale momsregningen Skatt Øst krever.

- The Gathering er såpass viktig for ungdommen og for Hedmark, at vi ønsker at sterke krefter i fylket går sammen og redder arrangementet, sier fylkesrådsleder Siv Tørudbakken til NRK.no.

Hun sier fylkeskommunens bidrag avhenger av hvor mye penger de får inn fra andre aktører i Hamarområdet.

Alle er mot
Fylkesordføreren fortviler også over at Skatt Øst ikke har tatt signalet fra myndighetene.

- Vi rød-grønne i fylket vil kjempe for å fjerne en slik avgift, slik at unngår en likende situasjon til neste år eller andre steder, sier Tørudbakken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus
Våre bloggere