Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Medvedev og Merkel i Sotsji
Medvedev og Merkel i Sotsji Foto: Scanpix.

-Ta OL fra Russland

Shopping med annonselenker

Dette er jeansene menn skal ha nå

Oddsen med annonselenker

En gammel storhet jakter opprykk

Amerikanske politikere vil frata Russland vertskapet for vinter-OL i 2014.

Kongressmedlemmene Allyson Schwartz (demokrat) og Bill Schuster (republikaner) ønsker at vinter-OL 2014 blir lagt til et annet sted enn den russiske byen Sotsji ved Svartehavet.

- Invasjonen av Georgia, som er en suveren og demokratisk nasjon, gjør det uakseptabelt at Russland skal være vertskap for vinter-OL i 2014, sier de to ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fremmer resolusjonsforslag
Schwartz og Schuster vil nå jobbe for at den amerikanske kongressen vedtar en resolusjon som oppfordrer den internasjonale olympiske (IOC) komité til å finne en annen vertskapsnasjon.

Resolusjonsforslaget vil bli fremmet for kongressen første uken i september.

De appellerer samtidig til lovgivende forsamlinger i andre land om å vedta lignende resolusjoner.

Like ved konfliktsonen
I juli 2007 tildelte IOC den russiske byen Sotsji vinter-OL 2014. Byen ligger svært nær den georgiske utbryterrepublikken Abkhasia.

- At Russland skal kunne arrangere OL like ved området hvor de begikk overtramp gjør det hele enda mer uakseptabelt, uttaler Schuster.

Kan bli boikott
Skulle de to kongressmedlemmene ikke lykkes å få i stand en resolusjon fra den amerikanske kongressen, er boikott av lekene et nærliggende alternativ, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus